2014-04-01

NATO'dan çok sert Rusya kararı NATO, Rusya'yla sivil ve askeri ilişkileri askıya aldı

NATO'dan çok sert Rusya kararı  NATO, Rusya'yla sivil ve askeri ilişkileri askıya aldı
Ukrayna krizini görüşmek üzere bir araya gelen NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Rusya'yla her türlü uygulamalı sivil ve askeri işbirliğini askıya aldı.

NATO’ya üye ülkelerin dışişleri bakanları tarafından yapılan ortak açıklamada, NATO ve Ukrayna'nın işbirliğini derinleştireceği ve savunma reformlarını güçlendireceği belirtildi.

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, iki günlük bir zirve için bugün Brüksel'de bir araya geldi. Bakanlar, Rusya 'nın Kırım'ı ilhak etmesinin ardından nasıl bir tepki gösterileceğini ve bu gelişme karşısında sarsılan doğu ülkelerinin güvence altına alınması için nasıl önlemlere başvurulacağını görüşüyor.

Rusya, pazartesi günü Ukrayna'nın doğu sınırında konuşlandırılan 40 bin dolayındaki askerini kısmen geri çekmeye başladığını açıklamıştı. NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen ise, dışişleri bakanlarının ortak toplantısından önce yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın doğu sınırındaki askerlerini henüz geri çekmeye başlamadığını söyleyerek, “Rusya'nın birliklerini geri çektiğini ne yazık ki teyit edemem. Bizim gördüklerimiz bu yönde değil” demişti.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Bu ay öne çıkanlar